Leriga ben + benskydd = fy fan vad jobbigt

Seven Seat ♥ • 2012-11-28 • 20:44:11

Usch vad jag inte gillar när Sevens ben är leriga (blötleriga) och jag ska sätta på benskydd. Hur ska man egentligen göra? Om man inte har tid att spola benen (som man dessutom måste göra jäkligt noga vilket tar ännu längre tid ...) måste man välja mellan att rida utan, borsta på leran och sätta på skydd eller bara sätta på skydd på leriga benen. 
 
Borstar man på leran borstar man ju in den i pälsen, och det skaver säkert jättefint. Lika mycket som om man inte skulle göra nåt alls. Och egentligen lär det ju skava fint om hästen slår sig med lera på benen (om man bestämmer sig för att inte ha skydden på). Så hur man än gör blir det bajs. 
 
Jag kan ju faktiskt välja, för Seven får ju sån äcklig skav av skydden, så egentligen spelar det ingen roll om jag har skydd eller inte, han får ändå en massa skav och nöt där han slår sig, oavsett benskydd eller inte! Och då väljer jag att rida utan. I skogen slår han sig dock kraftigt, så då har jag alltid skydd. Suck... Hur ska man göra egentligen? Har ju inte heller råd att köpa sånna här (HEEEHE). Någon som vill dela med sig av lite tips ... ? 
 
Ridningen idag gick finfint! Han kändes fett stel i början dock, så då trodde jag att vilodagen igår plus äckelväder idag hade stelat ihop honom till en planka igen. Inte ens hans 30 min framskrittning gjorde nytta! Men vid travarbetet kände jag att han blev mjuk, skönt! Nu är han mycket, mycket mera böjlig och smidig jämfört med förut. Men problemet nu är att han inte har särskilt mycket muskelstyrka eller ork att bära sig ordentligt, och mestadels arbetar han inte bakifrån... Grr! Det är vad jag får jobba på nu. 
 
Hämtade ut alla täcken idag också! Hihi. Provade det begagnade och 100 g, shires 100 g satt som en smäck, men hans hals såg galet smal ut när halsskärningen var så hög (halvhals). Haha bebisen. Och jättestor i rumpan, haha fint. Men det såg fint ut, hoppas nu att kvalitén är bra (inte läcker) och att han inte får skav. Då dör jag. På riktigt. Det begagnade var på tok för litet så det tänker jag sälja vidare. Har så dålig ekonomi så har absolut inte råd att hålla kvar något eller spara nåt jag inte använder. Kanske får sälja mitt pelham oxå, kom jag på nu. Det gillar han ju ändå inte! Det tror jag fan att jag ska göra, hehe! Bebis har även fått mera hö, mer korn och mer lucern i foderstaten så nu hoppas jag att han ska bli tjockis. Ska köpa en KollaMasken oxå för att utesluta att det är mask som härjar i magen!
 
Och nu ska jag käka middag (kom nyss hem från stallet, gick raka vägen upp hit heh) och sen plugga. Sen sova. Gud så trött jag är. Migränen som jag fick imorse är så gott som borta nu iaf. Thank god! 

Skickade kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (bara jag ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mailadress: mandis.l@telia.com

Är det någonting om mig du undrar över? Ställ gärna din fråga HÄR!