Puss

Amanda • 2012-02-29 • 19:46:54


Foto: Caroline

http://eemle.blogg.se

Inspiration • 2012-02-29 • 18:07:24


Min andra hälft

Djurfotografier • 2012-02-27 • 22:09:59


Hästen kan bocka!

Seven Seat ♥ • 2012-02-25 • 21:18:24

Idag hade jag och Fredrik på våra kusar världens roligaste uteritt (på länge iaf)!
Seven va lite halvseg till en början, men Regejs, han va pigg som satan! När vi kom till en liten äng fick Regejs spelet och började galoppa o bocka, och jag har väl aldrig skrattat så mycket åt Freddan som jag gjorde då. Han satt ÖVER sadeln i varje bock, en köttbulle med spretande ben och armar! Det roliga var att dom bockningarna gick så långsamt att det såg ut att vara slowmotion, men hästen är ju så STOR så det blir ju lite kraft ändå :p

Haha, man kan ju lugnt säga att Seven "såg och lärde", för sen när jag skulle börja trava fick HAN spelet och började bocka! HAHA vad lycklig jag blev! Första gången någonsin som hästen bockade med ryttare - och jag som trodde att han inte kunde bocka. Hihi blev så stolt över min lilla korvskrutt ♥

Regejs fick ett nytt spel och satte av i en serie ännu större och kraftigare bockningar, och den här gången åkte köttbullen av. KABONK sare och köttbullen låg på marken medan hästen satte av och bocka hejvilt. Haha, jag red fram till köttbullen och frågade hur det gick (medan jag höll mig för skratt), och han tystnade mig med ett finger och mimade "Vänta lite". Efter några sekunder: "Sådär ja, jag tappa andan bara". Han klarade sig finfint, och hästen hans fick bocka av sig på ängen innan han lät sig fångas. 

Sen skulle jag galoppa lite mer, men hästen va så taggad att han inte ens kunde galoppera rent. Det blev en blandning mellan hoppa o studsa o bocka o springa och inte fick jag stopp på honom heller. Han gjorde några byten också - duktiga hästen! Sen red vi hem. Hehe, och försökte coola ner, men Seven va så uppskruvad att han inte kunde skritta (på lång tygel går bra, men i skogen ville jag kunna styra...). Vi hittade dock en lucka i skogen och kom ut på en åker, haha bad idea! Seven fick spelet igen och började busa och bocka, och Regejs hängde på och köttbullen tänkte ramla av igen haha! Men satt kvar den här gången :P

En grym uteritt och GUD så jag önskar att någon hade varit där och filmat eller fotat. GUD VAD HÄFTIGT! Det måste vi göra om. Och då ska hästarna ha stått i DAGAR innan så att dom blir extra busiga :D (eller inte)



Pyro

Random Motiv • 2012-02-23 • 11:48:19







Baby I want you back

Vardag • 2012-02-22 • 12:21:13


Jag förstår inte hur dom kunde sluta tillverka denna underbara glass. Den va ju helt klart den underbaraste glass som funnits. Varför ... ?

Saknad av sits

Seven Seat ♥ • 2012-02-20 • 21:18:01



Den där sitsen ska jag ha tillbaka. Saknar den lodräta sitsen och vill ha tillbaka benen som inte spänner sig eller åker fram etc... Och den upprätta ryggen! Det var tider det... 
Hästen ser ju inte så pjåkig ut heller ♥

Shopping nom-nom

Vardag • 2012-02-20 • 21:00:32

Mår mycket bättre nu, hihiho!
Så skönt med lov - och när folket hemma jobbar så man får huset för sig själv. Plötsligt får man värsta lusten att fixa disken och tvätten - hur konstigt är inte det?


Ridningen gick bra idag. Gjorde lite allt möjligt, men mitt mål var att få Seven genomarbetad ordentligt och att "han inte var ute o motionerade mig" som Jenny säger. Ganska ofta var han det, och det är så jäkla svårt att veta hur den egentligen ska kännas när man bara rider sin egna häst hela tiden och inte skaffar hjälp utan bara kör på helt själv. Så jäkla svårt! Då är det bra att ha en Jenny som man kan diskutera med. Då längtar man till nästa dag när man får rida igen :D

Åhhh har fått värsta shoppingabstinens nu igen... Rumpa! (försöker hålla mig från fula svordomar...)
Inte är det bättre för att Horze har kommit ut med en ny kollektion. Så många kläder/schabrak/osv jag vill ha. Urk vad jobbigt. Har ju inte precis mycket pengar att röra mig med (jag är alltid fattig) men jag vill sååååååå gärna ha dessa där kläder. Ridbyxor, pikéer, schabrak, strumpor, tjocktröjor... Byebye Hööks vad gäller kläder, helt klart. Synd att inte Horze har en butik i Uppsala. Eller nej, det är nog lika bra. Kan ni tänka er hur fattig jag skulle vara ?


Sjuk igen...

Vardag • 2012-02-18 • 13:04:50

Åh, avskyr det här. Nu är jag sjuk igen.
Det började i tisdags med att jag kände mig illamående, och det kom lixom i vågor. Sen blev det bara värre och värre, och i torsdags bröt det ut ordentligt. Red ju på kvällen, och innan mådde jag inte alls bra, men jag hade bestämt mig för att ta det lugnt för det fanns inte med på kartan att inte rida alls. Efter ridningen dock blev det inte så roligt. Magen började typ krampa och det kändes som att jag skulle spy när som helst. Gick in o satte mig i klubbstugan, koncentrerade mig bara på att andas och inte kräkas (och så kommer Jenny och börjar "Jamen det kanske är bra att du kräks...", så söt! Men bara tanken på det fick mig att må ännu mer illa, såklart. Spydde aldrig, men höll på att svimma istället. Helt plötsligt började allt snurra och jag domnade lixom bort i hela kroppen, allt blev lixom "blur" (som i photoshop) och så sa jag till Jenny "Nu svimmar jag", men då hjälpte hon mej ner på soffan med höga ben och då försvann det. Illamåendet blev också lite lite bättre, tillräckligt bra att jag kunde åka hem utan att kräkas haha.

Igår hade jag fortfarande superont i magen, och hade även lite migrän (fick ligga på soffan med handduk över huvudet) och feber. Illamåendet hade försvunnit, men istället var det lixom supersvidigt. Vem vet vad det var? Inte blindtarmen (för jag kunde böja upp benen utan att dö av smärta), inte maginfluensa tror jag, men kanske magkatarr (eller så är de bara ett skitvirus)? Inte gaser heller, för samarin som alltid brukar hjälpa hjälpte inte för fem öre... Va ju hemma från skolan, och sov i princip hela dagen på soffan. Och var ändå trött så jag kunde sova under natten.

Idag då... Fortfarande lite feber, fortfarande huvudvärk och känslig för ljud och ljus, men jag tror inte att det är migrän. Magen är fortfarande grinig - men jag är så glad att illamåendet är borta! Vaknade inatt av en våg av illamående, men jag somnade om trots det och sen när jag vaknade va de borta.

Och nu satte jag mig vid datorn för att ta tag i plugg, och jag orkar inte ens det. Blir helt skakis i hela kroppen, kallsvettig och huvudvärken blossar fram direkt. ROLIGT. Och trött som satan. Kanske ska gå o lägga mig o sova igen...

Ska åka till stallet ikväll och mocka o fixa lite - jag måste få komma ut! Men jag kanske får ta med mig hjälp, för om jag inte ens orkar sitta framför skärmen här så vet jag inte hur det kommer gå att mocka och bära vatten osv. Det visar sig. Nu vill jag bli frisk på heltid! GAAH lov o allt. Fast det hade ju varit jobbigt om det va skola och jag behövde vara hemma så mycket från skolan...

Sorry!

Vardag • 2012-02-15 • 22:10:04

Förlåt om bloggen ser ut som hej kom o hjälp mig. Provar lite nytt eftersom jag redan tröttnat på headern, men piss-blogg.se vill f*n inte samarbeta. Dumma saker. Varför har man blogg.se som aldrig någonsin fungerar som det ska?

Fin hov och ångest

Vardag • 2012-02-15 • 21:53:10

Idag kom hovis och kollade på Sevens fötter.
Han drog av skon och då såg man tydligt att det hade varit/är en hovböld där han ömmat. En stor svart fläck! Men som jag fatta det så är den nästan utläkt (iaf ingenting att gräva efter), så han fick bara lite tjära (isch) och sen en sula på det. Så nu är han glad och nu äre bara o köra på med ridningen! Nu jävlar! Nu ska det hända grejer. Jag har verkligen inte ridit seriöst sen... Ja, är det sen i höstas? När han fick den första hovbölden? Aja, jag blickar inte tillbaka - jag ser bara framåt...

Imorn är de det avskyvärda talet... Åh suck, får ångest. Men jaja, failar jag så gör jag. Kommer typ dö isf, men det finns ju personal på plats som jag hoppas kan hjärt-lungräddning :) Så nog överlever jag allt! 
Ska dessutom ha redovisning på naturbruken, men den är jag inte särskilt pirrig för. Men engelskan! Uääääk. Vet inte när jag ska göra den, men då tror jag seriöst att jag kommer dö så hårt att ingen kommer kunna återuppliva mig... Åh hoppas det blir efter lovet så jag får njuta av lite ledighet innan jag dör :)) 


Någon är glad för snön i alla fall

Djurfotografier • 2012-02-15 • 17:57:09


Godis, häst, skola, bekymmer

Vardag • 2012-02-14 • 22:40:45

Hej hopp!
Dags att skriva ett litet inlägg och uppdatera er läsare lite? :P
Jag överlevde förra veckan, men kanske bara för att alla redovisningar sköts upp till denna istället... Så jag får se till att överleva den här veckan. 
För sen är det lov - och vila! Hihihihihi så skönt. Kommer nog ha lite att göra under lovet ändå, bland annat hemtentan i matte, sitsprojektet till ridning och körning-kursen och sen en uppgift till djurhållningen som vi ska jobba med imorn men som jag säkert inte kommer bli klar med... Och diverse reflektioner. Men ska dra till skolan på onsdagen på lovet och jobba :) jag får mer gjort i skolan (när jag koncentrerar mig) än vad jag får gjort hemma.

Idag var vi på studiebesök med skolan (djurhållnings-kursen) och drog till Stabby Gård. Vägen dit var lite spännande - både självaste rutten som jag inte tror att någon av oss blev kloka på, men vägen var dessutom väldigt krokig och ganska snart började magen protestera haha. Men ingenting kom upp, som tur var!
Väldigt roligt var det när vi kom tillbaka och skulle käka lunch, och jag insåg att mitt matkort (som är laddat med pengar så vi kan käka på vissa bestämda restauranger) var försvunnet. Ingen lunch. Grejt. Jag snodde dock åt mig 6 st mackor plus smör som fick bli min lunch... Hungrig var jag när jag kom hem sen, runt halv 7. Snacka om att jag blev lycklig när jag hittade kortet som låg i min andra jacka haha!!

Och hur går det med hästen då? kanske ni tänker...
Ja ni, min hjärna är så kaotisk just nu men ska försöka förklara lite snabbt. 

Vi är alla överens om att det är en hovböld som spökar i vänster fram. För en herrans massa veckor sen, när hovis var i stallet och gjorde ett hovbandage på Seven, sa han att jag skulle höra av mig om han blev varm och fick ont igen (för då hade värmen och smärtan försvunnit för stunden). Jag satte igång hnm försiktigt och efter ett ryck han fick när jag longerade honom en dag så kom värmen tillbaka och sedan dess har han reagerat när man tryckt i det lilla "hålet" som en annan hovslagare gjorde när Seven hade så ont att han knappt kunde gå, men orsaken till att hovbölden inte verkades ut då var för att den satt för långt upp. 
Hursomhelst, jag sa till hovis att värmen var tillbaka och att jag fick en reaktion vid tryck. Det var ändå dags för nya pjuck, så han kom och satte på nya skor + snösulor o brodd, men han gjorde ingenting med hovbölden. Han sa åt mig att göra rent med väteperoxid, men det har inte funkat eftersom sulan varit ivägen... 
Seven reagerar fortfarande när man trycker i sulan, men jag vet faktiskt inte om han bara gör sig till eller om han faktiskt har ont. För ju mer jag trycker och pysslar och känner och klämmer, desto lugnare blir han. Så jag tror faktiskt att han fejkar (det skulle inte vara första gången ...) att han har ont. Det har lxm bara blivit en grej, haha. Tokhäst. 

Men han har ingen värme (ibland är han ngt varmare där vi tror att hovbölden finns, men det är inte ofta. Det kan vara jag som inbillar mig oxå) i hovarna/hoven och han är inte halt för fem öre. Men han har ju ont i sulan (om han inte fejkar förstås), och han har ju både sko och snösula som skyddar sulan från tryck när han går så det kan vara anledningen till att han inte är halt: det kommer inte upp ngt främmande föremål som stör och trycker och gör ont.
Men jag vet inte om bölden ska/bör läkas av sig självt eller om den bör karvas ut. Och om den ska läka av sig självt kan jag ju inte rida (vilket jag gör nu, men bara lite smått. Sätter igång hnm kan man säga...). Men ska den karvas ut är det ju bra, för då trycks den ju nedåt (har jag för mig). Så, vad gör jag? Har inte den blekaste. Så jag har kallat på hovis som kommer imorn, så får han den avgörande domen då. Ska bli skönt att äntligen få hit hovis igen så att jag kan få ett besked. HATAR att inte veta vad jag håller på med... 

Så så ligger det till med kusen just nu :) Och eftersom jag inte ridit på ÅR känns det som, har jag tappat min sits och hållning och känsla (men inte på Seven dock... hahaha, bara på andra hästar...) och hela rubbet (utom på Seven). Känns riktigt piss eftersom jag rider på Säva (vilket givetvis går skit varenda gång) och min ridning BETYGSÄTTS. Och så är jag inne i en av mina livs största ridsvackor. Trevligt. Men bara Seven blir frisk snart så JÄVLAR SKA VI KÖRA ! 

Nu måste jag sova, hehe. Så skönt, imorn börjar vi kl 10! :D Och slutar tidigare oxå dessutom. Jippiiie!

Och kolla vad jag fick av syrran idag :D hehehe blev jag glad eller?


Hälften vore nog

Vardag • 2012-02-07 • 22:31:50

Av alla dessa bekymmer jag har nu hade hälften varit nog.
Suck. Det går trögt nu på vintern när allt är mörkt och kallt - jag saknar våren och sommaren så sjukt mycket! 
Alla dessa arbeten i skolan gillas inte ... Eller ja, arbetena är det väl inge större fel på kanske, det är redovisningarna och alla muntliga grejer som ställer till det för mig. Det är då mitt dåliga självförtroende visar sig, och jag avskyr ångesten ... Skriva kan jag - om jag hade fått skulle jag kunna skriva femtio sidor av något istället för att snacka inför klassen (fast när det gäller engelska räcker det bra med läraren...) ! Men så är det ju inte. Och övning ger färdighet, men det har inte min lilla speedohjärna fattat än. 

Den här veckan kommer bli kaos. På alla punkter. Men jag måste ta mig genom den, och jag ser fram emot vecka 8 då det är lov. Ska se till att ha allt inne innan jag går på lov, så jag slipper ha dåligt samvete när jag egentligen bara ska chilla! :)

Nu blir det en dusch och sen krypa till kojs.
Sov gott!


Ja tack gärna

Läsning • 2012-02-06 • 20:08:49

Skulle man säga om någon kom och erbjöd en Matthias Alexander Raths hem/hästgård/slott.
Ta en titt på bildspelet från Hippson!





Samtliga bilder tagna från bildspelet.