Amandafotografier.blogg.se

Vardag • 2011-09-26 • 20:06:37

Nu har jag äntligen öppnat min nya blogg/hemsida där ni bara kan beundra alla mina bilder!
De läggs upp i större format än på den här bloggen, och innehåller dessutom inte en massa hästtjafs haha :p för alla er som bara vill se bilder, helt enkelt :) 
Bilderna läggs upp på denna blogg oxå, så det här är en både och, och den andra bara foton.

Den heter amandafotografier.blogg.se :D Besök gärna!

Dålig uppdatering

Vardag • 2011-09-25 • 14:31:47

Hej på er! :)
Vet att jag varit usel på att uppdatera på sista tiden, men jag har helt enkelt inte haft tid. Lite småstressigt i skolan, varit mycke i stallet men framför allt har jag inte orkat sitta vid datorn. Har fått en ny släng av förkylning, redan innan den gamla hunnit ge med sig. Så ja, jag har lite feber igen, ont i halsen och blablabla allt man får när man är förkyld. Och det sliter lite på kroppen... 

Jag ska försöka uppdatera mycket, men jag måste tänka på skolan först! :)
Kan ju iaf säga att jag taggar som SATAN inför Strömstad nästa helg! YEEHA. Då blire filmer maha!Tränsbeskymmer

Vardag • 2011-09-20 • 19:35:54

Idag hade jag planerat att trava lite över bommar med kortkorta läder, för att hårdträna inför Strömstad nästa helg!
Men, hästen skötte sig galant med bommarna, så jag höll inte på så länge med dem. Däremot va han riktigt stretig i munnen, lite stel och ville inte slappna av alls. Spelade ingen roll vad jag gjorde, han blev bara inte lösgjord och mjuk. Fett irriterande, men man vet ju inte om han hittat på nåt bus i hagen. Eller så hade han en dålig dag. Och jag ska prova byta bettet till det tvådelade, för han gick och bet sig tag i bettet titt som tätt vilket är oerhört irriterande när man försöker få en mjuk polle... 

Sen ska jag dessutom byta ut remontnosgrimman på mitt svarta träns och sätta dit min breda aachen. Har fått för mig att han inte gillar den, och dessutom ser han lite smått muppig ut i den &så haha (19.19 nån tänker på mig xD !). Och det är ju faktiskt väldigt skoj att variera sig :) Har kommit in i en hemsk tränsperiod igen (ja, mer än vanligt) och just nu vet jag minst 2 träns jag vill ha. Och jag vill sälja mitt bruna träns och köpa ett svart, för nån gång i framtiden ska jag ju köpa en svart sadel. Sälja min gamla Stübben och köpa en svart allround.. Eller nåt sånt.. Suck. Varför har man inte jättemycke pengar så man kan köpa alla sadlar och träns och schabrak man vill ha? Bläh. 


Från Börjes, ca 400:-


Från Hööks, ca 500:-

Och sen är det så jobbigt, för just nu har jag det bruna tränset från Hööks som jag typ nyss köpt. Och den nosgrimman sitter liksom fast i tränset, och går alltså inte att byta... OCH den nosgrimman sitter inge bra! Han får lite halvskav av den. Grr. 
Och sen har jag det "gamla" Globus-tränset som följde med honom, och på den är det ju en bred aachennosgrimma. Typ dressyrträns. Men. Enligt mig ska ett dressyrträns ha tygelhakar på sidostyckena, vilket tränset ovan från Hööks har, men det har inte mitt. Och dessutom vill jag ha vit fodring. Man kan alltså säga att det där tränset från Hööks är mitt drömträns, men det är lite onödigt eftersom jag redan har ett "dressyrträns". Pain.
Sen är det massor med mera saker kring träns och nosgrimma hit o dit i min hjärna just nu. Herregud, hur kan man vara så besatt? Seriöst, ni ska se min tränshängare! Bara en massa läder. Där hänger just nu en sidepull+tyglar, det bruna tränset+tyglar, det svarta tränset+tyglar, en bred aachennosgrimma och två bett. Heh. Ni läsare som är hästägare kanske har mera grejs än mig, men för mig är det rätt mycke saker, och det ser VÄLDIGT mycket ut jämfört med Freddans tränshängare bredvid som bara har ett träns hängande :p 

Jag ÄÄÄÄÄLSKAAAAR träns och tyglar och läderbitar som man kan smörja! Och jag ÄÄLSKAR att smörja!

Dressyrmupparna

Vardag • 2011-09-18 • 11:44:25

Jag brukar aldrig riktigt hissa eller dissa, men nu gör jag det!
Jag vill hissa Dressyrmupparna.se för att bloggen är bra, och framför allt, de uppdaterar hela hela tiden och jag älskar att bara skrolla genom en intressant blogg med nya inlägg. Underbart! Tummen upp till Ingrid och Linn!Shoppshopp

Hästprylar • 2011-09-17 • 22:47:42

Idag blev det dra till stan och sedan vidare till Hööks.
Däremellan råkade jag bli väldigt frustrerad när vi (jag o Lollo) satt o väntade i över en halvtimme på en buss som inte gick idag. Men bra där. När vi väl kom iväg med en främmande buss visste vi inte vart vi skulle av. Men vi hamnade till slut på rätt ställe och där blev det shoppa av!

Jag köpte bakstrykkappor eftersom han hade strykit sig ganska kraftigt igår när vi varit ute på den leriga åkern. Lera fungerar lika utmärkt som krita när man ska kolla om en häst stryker sig ;) jag lovar! Köpte även ett tredelat pessoa och en brun delta till de. Sen köpte jag även en übermysig tjocktröja ! Gosgos.

Grymt nöjd med mina köp (även fast pengarna råkade rinna iväg .. *snyft där*) och allt passade faktiskt väldigt bra. Deltorna behöver smörjas mycket dock.. Tyckte att de va rätt mjuka, men icke när man satte på dem, hehe. Och hålen va supersmå så jag fick göra nya :p haha great.
Benskydden satt som smort och är dessutom så snygga! Perfekt med läder, då har jag ju något mer att putsa och göra fint ;)
Och pessoat fungerade faktiskt jättebra. Red ut för att prova det idag, och skulle testa en liten galopp på vägen. Såklart tänkte hästen JAG ÄR FRI och for iväg. Men tack vare bettet så blev det inte samma hemska dragkamp som jag får med vanligt tränsbett. Han diggade att mundelen va ledat, vilket jag tror va problemet med pelhamet. Tror han avskyr raka bett... Hursomhelst fick jag inte kramp i armarna, och hästen verkade oxå nöjd över att jag inte behövde dra honom så förskräckligt i munnen. Men samtidigt så är det inte jätteskarpt och han reagerar inget annorlunda när han håller sig lugn. Alltså perfekt. Jag tror heller inte att risken att han knäpper av är stor eftersom jag bara kommer rida på det i skogen :) Kanske i hoppningen men det är inget mål jag har, om man säger så. Kanske behövs som hjälp i början när jag ska hoppa banor, men mitt mål är att rida lugnt och harmoniskt på vanligt tvådelat inne på hoppbanan, oavsett höjd!
Det är väl delvis mitt mål i skogen oxå, men jag tror inte att det kommer hända. Han kommer nog alltid vara väldigt framåt i skogen, oavsett hur mycket dressyr jag rider i skog eller paddock. Han kommer nog alltid vara samma gamla krutdurk i skogen...! Men man vet aldrig, haha ;p


Stubbåkrar i mitt ♥

Vardag • 2011-09-16 • 22:24:26

Gud vad jag älskar stubbåkrar.
Idag red jag och Lollo på en stor en, som va lite blöt men ridbar :) Och det är så maffigt! Red inget seriöst, lite volter i trav och galopparbete mest, och det som jag är mest nöjd över var min vackra "enkla galoppombyte" som jag och Seven gjorde så fint :D Kom i galopp, bröt av till skritt 1-2 steg och sen fatta andra galoppen. Och han fatta galoppen! Jätteduktig va han, min bäbis ♥

Imorn åker jag och Lollo till Hööks :)) Jag hade tänkt köpa bland annat ridbyxor, bakskydd (märkte idag att han va lerig om bakfötterna, alltså hade han strykit sig... suck) och ett pessoa. Han gillade verkligen inte pelhamet. Tror det är den oledade mundelen som stör honom, för han blir stel och vill inte ta stöd alls. Drar in nosen och slår med huvudet. Så nej tack. Men jag vill fortfarande ha något skarpare än vanligt tränsbett i skogen, och dessutom ska det ju va en ledad mundel. Och eftersom hävstångsbett inte ska vara ledade tänkte jag prova ett pessoa. Skiter i vad alla säger om att pessoa är dåligt och hit o dit. Jag vet inte hur det funkar innan jag provat! 

Så shopping imorn :D Uppdaterar mer imorn kväll (hoppas jag) :p haha.

Den där satans västen

Vardag • 2011-09-15 • 16:19:26

Nu är jag faktiskt lite frustrerad...
Jag vet inte hur länge jag velat och letat runt efter en säkerhetsväst som föll mig i smaken och dessutom passade. Och sen hittar jag en som jag vill ha! Så beställer jag den från en hemsida som är asabillig, och hoppas på att få hem den innan Strömstad, som är vecka 39. Sista helgen i september. Ja, tror ni inte att jag får ett mail där det står att säkerhetsvästen inte finns i lager? Varför skriver man inte de på hemsidan då? Och den kommer till butiken den 5/10, och sen ska den skickas till mig. Ja asså, då har jag redan varit i Strömstad. Kul där!

Så letar jag vidare, med förhoppningar om att jag kan hitta en annan hemsida som är ungefär lika billig och som har en väst inne (det är alltså Riders Company i marinblå jag vill ha), och då bestämmer jag mig för att maila och fråga Timotej & Andersen (eller vad dom nu heter) och fråga om dom har västen inne i rätt storlek och färg, och dessutom vilken blå färg det är. För det finns nämligen två olika blåa färger på samma väst, men ingen av hemsidorna skriver ju såklart ut vilken färg det är dom säljer. Så då får man maila o fråga (tar massa tid). Det finns en blå färg som jag inte vill ha, som är knallig och blå på insidan. Sen finns det en marinblå färg som är vit på insidan som jag vill ha. Men så tänkte jag, vafan, jag ringer till stället och checkar istället för att maila. Det är ju löjligt, tänkte jag. Aa men kul, då är inte kundservicen öppen på torsdagar?! Har man bra flyt eller? Och jag kan inte ringa imorn när jag kommer hem från skolan heller, för kundservicen stänger liksom kl 13. Och öppnar inte förrän kl 11 på måndag igen. BRA DÄR ÄR JAG IRRITERAD ELLER? Och så står det i mailet man får när man mailat dom, att "är det brådskande ber vi er ringa på våra telefontider". Grr...

Så jag vet inte hur det här kommer lösa sig. Hoppas att det löser sig på ett bra sätt och att jag kan få hem RÄTT väst med RÄTT storlek och RÄTT färg INNAN Strömstad. Hoppas att det inte är för mycket begärt av den som bestämmer ödet och allt dedär. Äre Gud eller?

Hösten

Vardag • 2011-09-14 • 17:47:42

Idag när jag satt på bussen till stan/skolan märkte jag att det börjar bli höst på riktigt nu.
Löven har ändrat färg och ligger dessutom på marken på vissa ställen. Och det är nu i början man ska ge sig ut o fota! Det går fort innan alla löv är borta och alla kala träd är framme. Och leran och kylan och vätan. Allt det trista. Synd bara att jag inte vet VAR jag ska plåta nånstans! :((( Grr jag önskar att jag hade mera tid oxå. Så jag hinner med ALLT jag vill göra. Det är mycke jag vill göra, de kan jag lova er... Mycke mycke mycke.

Något jag bara tokälskar är att sitta framför Deviantart.com och bara kolla på alla underbara bilder från världens alla hörn och bli inspirerad. Kolla bara PÅ DESSA HÖSTBILDER. Är de inte heeeeeeeeeelt breathtaking?


Jag ♥ Hööks nya schabrak

Hästprylar • 2011-09-13 • 19:44:42

Kolla vad jag hittade på Hööks!!! :D


Har ni sett vilket snyggt ?? :D Och det kostar bara 149:-. Så man börjar ju undra varför den är så billig... Hmm. Men den där ska jag definitivt köpa! Och kanske kanske det beigea oxå, eller det gråa. Klicka här för att komma till hemsidan och schabraket ;)

Och perfekt att matcha är ju den här mysiga tröjan som jag säkert köper till ;p*Snörvel*

Vardag • 2011-09-13 • 19:38:15

Hej. Jag är fortfarande sjuk.
Och dessutom är jag helt blåst (ja, mer blåst än vanligt. Tjoho). Trött som satan, febrig, röda ögon, matt, förvirrad, tankspridd, nysig, snörvlig, hostig, rasslig, hes, mår illa, fryser, huvudvärk, kallsvettig etc etc. Mys där. Sorry men måste få klaga ibland :( inte roligt nu. Inte roligt.

Hade fotografering i skolan idag, och BAJS! När ni som kommer få Gymnasiekatalogen får se NB1/Realgymnasiet kommer ni undra "Nejmen herregud, vad är det för zombie som står där?". Jo kära vänner, det är ju jag! Tror inte att någon av bilderna blev bra (profil, klass och enskilt) men jag orkar faktiskt inte bry mig. Jag kan ju inte göra så mycket åt saken nu precis...

Och eftersom jag inte mår toppen så blir det mera dega framför teven än att sitta framför datorn, och konsekvenser av det blir ju färre inlägg och sämre uppdatering här på bloggen tyvärr :( Har fått några "uppdatera mera" och jag gör så gott jag kan! :D När jag sätter mig här är det det enda jag gör, hehe. Har bilder på lager, både flera gräsbilder och även bilder/filmer (filmerna läggs endast upp på facebook) från Pay and Jumpen i söndags. Har inte ens laddat ur bilderna än, men jag tror jag gör de imorn :) Ska nog få lite tid till de då hoppas jag...

Nåja, nog med text, haha! Men nu vet ni hur de ligger till med mig iaf :)
/Mandie

Vattendroppe med bokeh, tack!

Naturfotografier • 2011-09-11 • 16:49:04


Smakprov

Naturfotografier • 2011-09-10 • 21:56:16

Kunde inte hålla mig från att redigera en bild, hehe.
Kommer säkert redigera fler ikväll, men dom sparar jag med att visa till imorn isf! :)

Klicka på bilden för större format.


Ingen tävling imorn

Vardag • 2011-09-10 • 21:43:47

Hade ju egentligen tänkt tävla/rida en Pay and Jump imorn i Dannemora, men nej, ändrade planer :(
Jag är fortfarande sjuk (dock på bättringsvägen) med lite feber fortfarande, så det känns inge kul att åka iväg och hoppa då :/ Jag vill verkligen, men jag måste tänka lite förnuftigt... Ska jag bli frisk till skolan nästa vecka borde jag hålla mig lite lugn, hehe. Jag ska däremot följa med imorn och fota och heja på Lollo och Celine!

Så imorgon kommer det bilder ! :) Och dessutom pallrade jag mig ut imorse när det var dagg och solen lyste så fint på dagget i gräset. Så jag fick några fina bilder som jag ska redigera och sen lägga upp här på bloggen :))

Putssvamp

Hästprylar • 2011-09-09 • 12:42:30

[Nu ska ni få en riktigt seriöst inlägg här haha!]

Va inne på Hööks hemsida och hittade en putssvamp som jag inte sett förut (haha). Beskrivningen lyder "Liten greppvänlig svamp till läderputs" och säljs just nu för 8kr istället för ordinarie pris 12kr.


Men asså... Varför köpa en sån svamp när det i princip går lika bra med en vanlig disksvamp (mjuk med en sida som är lite grövre)? Jag har alltid kört med en disksvamp, som man dessutom kan förvara i sadeltvålslådan (smidigt men kanske inte alltid lika mysigt om svampen läggs i lådan blöt) och det fungerar hur bra som helst. Jag vet inte exakt hur mycket de svamparna kostar, men de säljs i typ tiopack och kostar kanske 30-40kr? Det är alltså halva priset i jämförelse med "putssvampen" ovan. Det som jag gillar med disksvampen oxå, är att man kan använda den hårda ytan på smuts som verkligen inte vill försvinna.

Det enda positiva med putssvampen är väl att den är greppvänlig, men samtidigt tycker jag att det fungerar hur bra som helst med vanliga disksvampar! Och jag har aldrig blivit irriterad över att den är opraktiskt på något sätt. Aldrig har jag tänkt att disksvampen borde vara mera greppvänlig - och om jag aldrig tänkt det så lär det väl inte behövas? Jag tycker att det är en onödighet som bara kostar pengar. 

Vad tycker ni? Vad brukar ni hästmänniskor putsa med? :)

Swarowski vs. Pannband a la Spanska ridskolan

Hästprylar • 2011-09-08 • 10:36:26

VS.


Två helt olika stilar och pannband.
Vilken tycker du är snyggast?