Liten hästbebis

Djurfotografier • 2012-07-30 • 22:24:50

Idag kom det två härliga små sötnosar till stallet! Månadsgamla Amolit (vet inte hur det stavas, men så säger man!) va gudomligt söt! Fick dock inga klockrena bilder, men hon slipper inte undan så lätt inte ;PYOUR EYES ARE GREATER THAN EVER (susanne sundför)

Amanda • 2012-07-29 • 21:49:31


Det kan inte vara sant

Vardag • 2012-07-29 • 21:24:31

Vad har hänt med upplösningen på bilderna man laddar upp här på blogg.se? AMAGAAD. Kvalitén är heldassig. Shiit det här är hemskt för en fotobloggare. Gaaaah jag dör om dom inte fixart'.

Going to Sthlm

Vardag • 2012-07-29 • 20:32:32

Igår åkte jag o syrran till Stockholm för att shoppa lite, och sedan drog vi till Lidingö och firade Becci som fyller 20 på tisdag! Köpte lite olika välbehövda grejor som jag tyckte jättemycket om :) tittade även frenetiskt efter ett par pumps som var snygga, sköna och billiga. Hittade inga. Vilken surprise ...(bussen gick inte då vi trodde... så vi sminkade oss vid bussen ist för på tåget!)

FIGHTING FOR PEACE IS LIKE FUCKING FOR VIRGINITY

Stil • 2012-07-29 • 20:02:30

Om ni tittar längst ner i menyn finner du rubriken "Favoriter". Där kan du hitta länken till Kan Dee. Det är en tjej med cool stil (vissa saker gillar jag dock inte) och ett eget varumärke. Hon säljer bland annat linnen och toppar och tygkassar. Helcoolt!

En av hennes nyheter just nu är serien som lyder samma som min rubrik. Det är sorgligt, sant och samtidigt så klockrent. Topparna nedan kostar 275 kr och jag skulle verkligen vilja ha någon av dem!


Ridsport från London den här veckan

Vardag • 2012-07-29 • 18:59:39

Jag blev så förvirrad av alla olika tevetablåer som sa det ena och det andra om när den var ridsport från OS, så jag bestämde mig för att kolla upp saken noggrant... Eller ja, ganska noggrant hehe :P

Imorgon, måndag, är det ganska mycket. Det står att det är fälttävlan, men vet inte vilket moment det är. Tiderna är iaf:
13.45 - 16.00? Kunskapskanalen.
16.00 - 18.40. Kunskapskanalen.

Tisdag är det bara mellan kl 13.15 - 14.10 och visas på Svt1.

Faktiskt så har jag inte hittat ngn ridsport från de andra dagarna i veckan som kommer. Man är ju liksom lite nyfiken på hoppningen :) Det kan ju också vara så att jag missat nåt. Om ni vet nåt mer får ni gärna säga till så skriver jag till det :)) Kom ihåg godiset och att bänka dig framför teven i tid!!! :D

Sovit en bit i stallet

Vardag • 2012-07-27 • 19:09:52

Hej hopp på er!
Igår åkte jag o Freddan till stallet för lite sen kvällsridning (faktiskt lite roligt förutom att man blev lite trött. och det var mörkt oxå), och sen sov vi över och idag - i hettan - red vi barbacka (utan skor oxå hihi!!) ut i skogen en bit. Vad roligt man kan ha ibland :D Så roligt. Kom nyss hem från stallet, väldigt skönt att ha varit där heela dagen :) plockat lite svamp har jag oxå. Hittat mitt flugpannband till grimman i hagen. Perfekt!

Imorgon blir det inget stall alls dock. Vi ska åka o fira syrran på Lidingö och innan de ska jag o den andra syrran spendera lite tid i stockholm :) jag ska kika på ett par fina skor :D

Några tidsfördrivande och roliga böcker

Vardag • 2012-07-26 • 15:48:32

Sophie Kinsella är kanske mest känd för sina böcker om shopaholicen Becky Bloomwood, men jag har läst två stycker böcker som hon skrivit på sidan av, som inte ingår i serien om Becky. Böckerna heter "Mina hemligheter" och "Mitt nya jag".

Dessa böcker är så jäkla härliga! Textspråket är underbart lätt att läsa, och jag älskar hur hon formulerar sig, hennes ordval, alla störtsköna tankar som tjejerna i huvudrollerna har... Allt är så verklighetstroget och jag skrattar högt flera gånger. Båda böckerna lästes ut på två dagar vardera, så det är inte precis en bok som kan underhålla dig i flera dagar, eller veckor. Dom ger bara vardagslivet en rolig kick - helt underbart!

Den första jag läste var "Mitt nya jag". Såhär är boken sammanfattad på baksidan:
"Lexi vaknar upp på sjukhuset efter en bilolycka. Hon tror att året är 2004 och att hon är 25 år gammal med sneda tänder och ett katastrofalt kärleksliv. Men egentligen är det år 2007. Hennes tänder är raka, hon är chef på avdelningen hon tidigare arbetade på - och hon är gift. Med en snygg miljonär. Vad har hon gjort för att få alla hennes drömmar att gå i uppfyllelse?
   När hon lär sig mer om sitt nya, perfekta, liv upptäcker hon mindre smickrande saker om sig själv. Som att alla hennes tidigare vänner hatar henne och att hon har många hemligheter. Vad har hon råkat ut för? Kommer hon någonsin att komma ihåg vad hon gjort? Och vad kommer att hända om hon verkligen gör det?"Trots att jag superälskar den lätta och verkliga stämningen i boken/böckerna (de är väldigt lika) är det mycket jag stör mig på, faktiskt. Ofta när jag läser, blir jag liksom ett med berättaren/huvudpersonen och hittills har jag inte stött på så många personligheter som jag blir frustrerad på. På dessa huvudpersoner blir jag det. Ibland känner jag bara "men varför gööööör hon så?!" - eller liknande. Dessutom stör jag mig otroligt mycket på vissa av bipersonerna i böckerna (nu talar jag verkligen för båda böckerna, de är ju som sagt väldigt lika trots att det är två olika berättelser). Jag känner, hade det varit jag som var Lexi (respektive Emma i nästa bok) hade jag inte behandlat dom människorna så... Lexi och Emma är alldeles för olika mig för att det ska bli ett bra flyt, på ngt sätt.

Nästa bok, "Mina hemligheter", påminner mycket av den föregående. Det är precis samma stil, bara en ändrad story och ändrade namn på personerna, grovt sagt. Men jag antar att det är väldigt Sophie Kinsella - och det är ju bra att hon sätter sin egen prägel på sina böcker. Lite trist bara att det inte matchar exakt mina värderingar osv., men det vore ju lite läskigt om alla var lika haha.

Såhär lyder sammanfattningen:
"Emma är som vilken tjej som helst. Hon har några få hemligheter.

Hemligheter som ...
... hennes mamma inte får veta om:
1. Jag miste min oskuld tillsammans med Danny Nussbaum i gästrummet, medan min mamma och pappa satt nere i vardagsrummet och tittade på Ben Hur.
... hennes pojkvän inte får veta om:
2. Jag väger 59 kilo. Inte 52, som min pojkvän Connor tror.
3. Jag har alltid tyckt att Connor är lite lik Ken. Ken i Barbie och Ken, alltså.
... hennes kollegor inte får veta om:
4. När min kollega Artemis retar gallfeber på mig vattnar jag hennes krukväxt med apelsinjuice. (Det blir nästan varje dag.)
5. Det var jag som hade sönder kopiatorn den där gången. Och faktiskt alla de andra gångerna också.
... hon inte delar med någon i hela världen:
6. Stringtrosor gör ont.
7. Jag förfalskade mitt mattebetyg för att förbättra mitt CV.
8. Jag har ingen aning om vad bokstäverna i NATO står för. Eller vad NATO är...

Men så anslöjar hon plötsligt alla sina hemligheter för en okänd snygging ombord på ett flygplan. En man som hon aldrig trodde att hon skulle få träffa igen. Men ödet vill annorlunda ..."Den här boken var också bra, men jag måste medge att det blev lite mycket om hennes hemligheter ibland. Men roligt hade jag! Och trots att det hela kan bli lite ytligt så är det fett roliga böcker. Får du tag i någon av dem så läs. Direkt. Du kommer inte att ångra dig. Jag hade superkul!

Röda små bär och en efterlängtad hetta

Vardag • 2012-07-25 • 15:16:27

Gud så varmt det är idag!
Det är sådana här dagar man är så glad över att det faktiskt är sommarlov och att man har chansen att få vara ute. Lider faktiskt med min syrra som måste sitta i en livlös reception och svara ifall telefonen ringer. Som den tydligen i princip aldrig gör! Jag skickar några peppiga tankar till alla er som sliter på jobbet, och skickar till er som har den lyx att vara lediga, ett order om att stanna upp och verkligen njuta av livet en dag som denna :)

Bestämde mig för att plocka av de röda vinbären innan fåglarna äter upp dom, haha. Sprang in efter kameran igen när jag upptäckte vilket häftigt ljus de va oxå :) O mitt i friden dök en tvestjärt upp och då gick jag genast in. Gud (eller vem det nu är som förbannar folk) banne dessa äckliga kryp! 

Att få andas i skogen ibland är väldigt skönt

Vardag • 2012-07-24 • 21:50:35

Idag red jag ut på lillehesten för första gången efter skadan.
Tror ju som sagt att det hände nåt sist jag va ute, att han sträckte sig eller vrickade nåt eller så. Har ju ingen aning om vad som gjorde honom halt men efter vila är det så gott som borta. Han fick vila medan jag var borta, och nu ska jag börja skritta och delvis trava honom igen, som jag gjorde innan jag åkte. Travar jag för mycket (travar i djup form...) tycker jag att jag ser en antydan till ojämn gång då korset tippar ner mot höger bak. Suck. Så jag får skritta mer och bygga muskler. Massera massor!!

Så idag va jag ute i skogen på väldigt länge (iaf med Seven, har brallat lite på några andra kusar hehe.. eller hur freddan?) - och det kändes sådär i början. Han snubblar ju så mycket och som den drummel som han är bara går han på trots att marken är helt ojämn... -.- får spunk på hästen! Men vi tog oss igenom turen utan större problem och han va så glad och nöjd efteråt! :) ♥ Och det är ju så underbart att bara få komma ut i skogen, bara skritta.. Bara få andas och chilla. Snacka om lugnande medel :) Helt fantastiskt!

Något mindre fantastiskt är överraskningen jag fick när jag kom hem från semestern. Storråttan hade ätit igenom PLASTHINKEN där jag förvarade mitt hästgodis. DEN ÄR TOM NU. Och det är ett hål i locket. Hur f*n lyckas dom?! Nu blire metallhink som gäller - SLÅ DET NI ERA SMÅ VARELSER AV SATAN! ;D


Maximera kvalitén på dina bilder

Redigering • 2012-07-24 • 12:44:11

Nu tänkte jag ge er ännu ett tips - och då inte ett Photoshoptips, utan ett generellt tips när du ska ladda upp bilder på bloggen. Delvis lite Photoshop med, men inte särskilt mycket.

Om vi börjar med Photoshop. När du ska spara en bild, se då alltid till att du sparar den med den högsta kvalitén som erbjuds, nämligen 12.Här ser ni två bilder. Den översta är sparad med 12 som kvalité, den nedersta med 0, alltså den lägsta. När man sparar en bild brukar den nästan alltid föreslå 12, men ibland kan det plötsligt stå något lägre värde. Ändra det! Jag vet inte varför det ändras, men jag brukar alltid köra på det högsta :)
Jag brukar först alltid förminska bilderna till min bloggwrapper, i Photoshop. Bredden på min wrapper är 700 px (går att ändra men jag tycker det är alldeles lagom!) så då förminskar jag alltid mina bilder till 700 px breda när jag redigerar dem. När du sedan ska ladda upp bilderna på bloggen, välj då inte 700 - även fast din bild är 700 px bred! Välj något större, vad som helst över 700 (eller ja, ditt värde/din bredd)! Så länge din bild verkligen är 700 px bred så kommer den inte förstoras. Grejen är, att om du väljer här på bloggen samma bredd som din bild är, kommer kvalitén att bli lägre. Jag vet inte varför, det bara är så. Skillnaden är inte superstor, men märkbar!

Hoppas nu att jag hjälp någon av er :D !

Riktiga gosdjur

Djurfotografier • 2012-07-23 • 21:54:22

Sitter och sållar ut och redigerar bland drygt 350 kattungebilder på en seg hårddisk. Tröttsamt! Och jag vet inte vilka bilder jag ska välja heller. Känns som alla är halvbra och då blir det lätt för många man väljer...

Är bebisen inte helt underbart söt?


Mitt bästa redigeringstips: Skärp fokus och färger

Redigering • 2012-07-23 • 20:36:57

Nu när jag sitter och redigerar för fullt tänkte jag faktiskt dela med mig om en fantastisk photoshoptips som jag använder till ALLA bilder jag redigerar. Jag är så van så allt går på knappt en sekund och kortkommandona på tangentbordet sitter verkligen i ryggmärgen. Och bilderna blir så oerhört mycket finare!

Det jag gör så fort jag fått upp bilden i Ps (jag har Photoshop CS5.1 - dessa knep funkar för CS4, men tidigare versioner vet jag faktiskt inte), börjar jag med att förminska den till den storlek jag vill ha, vilket i detta fall är 700 pixlar brett (eftersom min bloggwrapper är 700 px bred). Efter det börjar jag med Auto Contrast (Alt + Shift + Ctrl + L), sedan Auto Tone (Shift + Ctrl + L), sedan Auto Color (Shift + Ctrl + B). Dessa tre provar jag ALLTID innan jag ska börja behandla en bild, om det ens behövs efteråt! Det är inte alltid det blir bra med dessa autoeffekter, såklart, och då brukar jag köra på manuellt. Men ofta blir det bra. Vill man inte ha hela effekten utan vill tunna ut den lite, brukar jag skapa en dublett på bakgrunden (Ctrl + J) och sedan ta autoeffekten där. Sedan ändrar jag opaciteten till det önskade :).

Nu har vi skärpt färgerna - nu ska vi skärpa fokusen (eller ja, bara helt enkelt skärpa bilden)! Det finns ett verktyg i vertygs"lådan" som heter Sharpen, men den använder jag nästan aldrig. Aldrig till helbildsskärpa, i alla fall. Den kan vara smidig när man ska skärpa små detaljer, men bara då.
Det jag använder mig av heter Smart Sharpen. Du går in via Filter > Sharpen > Smart Sharpen.

Klicka där och då får du upp en ruta.

Jag har ställt in Amount på 85 och Radius på 0,4 för att få en bra balans mellan de två olika effekterna. Dra gärna i pilarna och testa och se vad som händer när du ändrar värdena! Det är så man lär sig nya saker :) !

Nu har jag en bra grund för att photoshoppa vidare om jag vill det, eller så nöjer jag mig här! :)

Före:Efter:


Det fixade sig!

Vardag • 2012-07-23 • 19:42:46

Skönt! Blogg.se funkar igen och Falsterbo-inlägget har publicerats!
Hehe, det blev rätt många bilder. Men det är roligt med många bilder! :D Läggde ni märke till den söta bulldoggen i slutet av flowet? Den va jättesöt! Den gick runt som modell för en monter som sålde hundtäcken osv., och så hittade den en övergiven hamburgare som den högg in på. Sååå söt! Jag vill ha en bulldog, dom är ju helt otroligt gulliga?

Nu har jag massor med bilder att redigera och lägga upp här. Totalt tog jag och päronen drygt 4.000 bilder på 12 dar. Coolt va? Eller också bara väldigt jobbigt att sålla... O my.

Inte nog med bilderna från semestern, igår åkte vi till mormor och morfar och det blev några hundra bilder på kattungarna oxå. Vilka små djur! Ulliga o gulliga.
Falsterbo 10/7-12

Hästar och Ridsport • 2012-07-22 • 22:08:10