Converse® All star

Random Motiv • 2011-12-29 • 21:29:20


Det finns bara en häst ...

Seven Seat ♥ • 2011-12-29 • 20:30:44

... som står och vilar såhär.


(Bild från augusti i år)

Saknar sommaren ...

Vardag • 2011-12-29 • 18:31:19

Nu ska jag göra något som egentligen är totalt förbjudet :( ...
Ska visa er den ironiskt hemska skillnaden mellan den underbara sommaren och den (just nu) mardrömslika vintern. 

De två första bilderna är tagna den 26:e Juni, klockan 19:33 (!!).Och dessa följande två bilder är tagna den 18:e December, kl 14:13.
Bilderna är tagna på samma slinga, samma väg men inte riktigt samma ställe.
Nej usch hörni! Usch, såhär negativa får vi inte vara! Sommaren kommer så småningom, vi måste bara se till att vänta lite till :)

Mobilbildeeeeer!

Vardag • 2011-12-29 • 18:08:16

Idag bestämde jag mig för att bråka med min kära mobil.
Den vill liksom inte släppa ifrån sig bilderna, eller filerna överhuvudtaget som ligger på minneskortet. Men nu jäklar! Idag lyckades jag hitta ett program där det funkade :) Så nu har jag ca 1700 bilder som är tagna med mobilen, ända från när jag köpte den för typ två år sen. Så nu tänker jag bomba med massor av bilder! Gr8 hörni!

Jag kan ju börja med bilder på mig. Ni ser ju så sällan bilder på självaste Snoozam, så why not?Sen har vi ju några äldre, men ungefär såhär ser jag ut just nu!

Fick plötsligt dåligt samvete

Hästprylar • 2011-12-28 • 23:11:56

Satt här framför datorn och degade, och kom såklart in på hästutrustningsvägen.
Hittade Rambo Micklem-tränset på Hippson, och började googla lite fler bilder. 
Och då hittade jag denna bild:


Detta är alltså Micklem-tränset, och som ni ser ska det hindra allt från det känsliga partiet bakom öronen, till tänderna och ngn "nervutgång" som jag läste mig till ngnstans. 
Såhär ser tränset ut på hästen:Och när jag såg bilden överst, kom jag direkt att tänka på den gamla vanliga, klassiska aachennosgrimman. 


tack Hööks för att jag alldeles säkert får låna bilden ♥

På Sevens ena träns har han just denna aachennosgrimma (jag tror jag ska ta bilder på Sevens träns kanske?). Och på den andra tränset har han vanlig engelsk nosgrimma (utan remmen under bettet). 
Tror ni inte att jag helt plötsligt får så sjukt dåligt samvete? Stackars djur, får stå ut med oss människor som plockar på dem det vi känner för, och det vi tror är bra och funkar si o så. Men hur i hela fridens namn (för att uttrycka mig fint) ska vi kunna veta? Sen kanske vi tycker att det är snyggt också. Det kan jag säga att jag har också kört med ngt för att det varit snyggt, men kanske lite onödigt. 

Såhär är numera aachennosgrimmans intryck för mig:


Observera att den högra övre "!" gäller bara nosgrimmor som sitter fel.

Den bästa nosgrimman enligt mig, tror jag faktiskt är pullarnosgrimman. Visserligen hamnar ofta remmarna eller ringarna på sidorna på kindbenet, vilket jag kan tänka mig inte är så mysigt för hästen. Men! Jag tror att detta kan fixas mha runda pullarpaddar (sånna som sitter bakom plattan) som placeras på sidorna, vid kindbenet. Jag hade mer än gärna haft ett pullarträns till Seven, men jag har provat både Cob och Full och han har lxm någon konstig storlek mittemellan. Detta STÖR mig fett mkt, för den är både snygg och jag gillar hur den sitter på hästens huvud. Jag tänker dock aldrig ge upp hoppet om att ngn gång ha ett pullarträns till Seven!


tack igen, Hööks. 

En annan nosgrimma som jag tycker sitter bra (om den är rätt placerad, fast det gäller ju i och för sig all utrustning) är remontnosgrimman. En sådan har jag till Seven, men den sitter inte heller sådär superhundra skitbra, och dessutom gillar han den inte. Upplever att han blir stram och vill bara gapa...


Den sägs ju vara bra för unghästar eftersom den inte stör de växande tänderna.
Sen säger vissa att man ska ha nosgrimmor för att stänga igen munnen på hästen, vilket jag delvis håller med om. Om hästen alltid gapar vid ridning skulle jag säga att "Hallå. Nåt är fel". En häst som trivs med ryttarens hand gapar inte.
Sen kommer jag till den andra Amanda som säger att jo, vissa hästar gapar fastän de kanske inte har det så pjåkigt med ryttaren. Vissa hästar smiter gärna undan en förhållning genom att gapa och dra in nosen (ett praktexempel är min kära polle Seven), bara för att de är lata.
Men sen kommer den andra Amanda igen. Om hästen är ovillig till arbete lär ju något vara fel? Kanske att den har ont någonstans?
Det finns så oerhört många punkter man kan diskutera. Och nej, jag är inte ens överens med mig själv! Jag tycker både det ena och det andra, och jag känner mig väldigt splittrad ... Tänk vad bra det vore, och mycket enklare det skulle bli, om hästar kunde tala ... ?//En trött Snoozam med tankar fulla av träns och nosgrimmor och hitan och ditan. Sov gott!

28 dec 11

Naturfotografier • 2011-12-28 • 21:14:32


Vintern 2011.
Foto / Redigering: Snoozam


Polleliten

Seven Seat ♥ • 2011-12-28 • 18:55:35

Red polle i ridhuset idag.
Gick helt OK, travar för fullt nu och jobbar frenetiskt för att han ska bära sig och arbeta främst på böjt spår då det stramar väldigt mycket där... Blandat med massor av skritt i låg resp. "hög" form :))

Imorn hoppas jag kunna rida mycket mer på böjt spår och göra hnm mjuk som smör! Han har ju gått och blitt stel som en pinne, känner det såklart när jag rider, men jag ser det tom. när jag leder och gör en sväng. Ska troligen ta ut en massör också som får kolla igenom honom :) Även fast jag masserar dagligen så behövs det verkligen en riktig massör just nu...

Allt är galet

Seven Seat ♥ • 2011-12-27 • 19:47:00

Red ut på lilla hästen idag.
Hahaha, lagom spännande! Han har ju så galet mycket energi just nu eftersom jag fortfarande skrittar mycket då jag helt enkelt inte vet om han är fräsch eller inte. Han har inga tecken alls på hälta men jag har blitt så osäker på mig själv så jag litar inte riktigt på magkänslan. Är han halt eller inte? Magkänslan säger att allt är bra, och det mesta pekar på det. Men de senaste gångerna när jag travarbetat har han protesterat så jkla mycke, så tankarna började snurra igen... Men jag är ganska säker på att han har så mycket energi att han inte vet var han ska göra av allt! Så jag kör på nu, så får det gå som det går. Vi kan ju hur som helst inte fastslå ngn diagnos om han har så mycket energi att han inte lyssnar.

Vilket han inte gör, hahaha. Uteritten var lite galen och lite vild, även fast vi mest skrittade för att jag behövde komma ut och bara chilla. Fick tom. sätta på aachenremmen fast jag hade pessoat (märkte det sist jag red ut...).
Han bokstavligt talat exploderade när jag skulle trava :p ! Och så höll han på att dö av rädsla när han såg en förtorkad liten skitig snöhög. Och när han exploderar är det alltid lika spännande, med tanke på att han inte riktigt har så bra kontroll över sina ben. Han höll på att dra mig ur sadeln när han gjorde ett av sina krumsprång oxå. Tog bettet och drog ner huvudet som en liten cowboyhäst gjorde han och höll på att dra mig ur sadeln! :D Det är då man tackar lårmuskler och sadelns vulster... 

Men han hade nog jätteroligt, och det hade jag oxå. Delvis. Man är ju glad att hästen är glad! 


Tror jag behöver några nya bilder på kuselus?

GOD JUL!

Vardag • 2011-12-24 • 20:12:00

God Jul på er allihopa!
Hoppas ni har haft en superhärlig julafton! Det har jag haft, med god mat och trevligt sällskap, och så fick jag några klappar också :) Kram till er alla och jag önskar er en härligt God Jul! ♥ (eller ja, god fortsättning iaf !)

http://tommieohlson.se/blog/

Inspiration • 2011-12-23 • 23:17:37


LOV!

Vardag • 2011-12-22 • 13:19:32


Så fail! ♥

Vardag • 2011-12-19 • 16:49:41

Vet ni vad?
Seven och jag har vår årsdag idag, inte för en månad sedan som jag skrev här och på facebook! :P jag hade nog kollat lite snabbt och skrivit in fel i kalendern i mobilen, och jag litar ju alltid på den (som jag inte gör numera...) och tog för givet att det var den 19:e november. Men sen när jag tänkte efter... Det är ju den 19:e december! Hahahaha! :D

Så pussihästen har varit min i två år idag :) ♥ Nussi ♥En dag som denna #5

Naturfotografier • 2011-12-19 • 15:47:00


Snoozam ♥ musik

Musik • 2011-12-18 • 21:13:59

Vilka låtar gömmer sig bakom bilderna?

Klicka på varje bildlänk och lyssna på några av mina favoriter just nu!

En dag som denna #4

Naturfotografier • 2011-12-18 • 19:38:00