Uppdatering Seven

Hästprylar • 2012-12-04 • 18:11:46

Nu gick det några dar iaf! Är bara så rackarns trött, har inte suttit framför datorn på flera dagar... 

Hur som helst! Fick hem täckena förut, kommer inte ihåg när, men provat både Shire och Bucas. Han fick skav på bara ena sidan av Shiret (F*CK!!!), men trogna Bucas sitter som en smäck. Han står nu med sitt gosiga 300 g Bucas så han är varm ordentligt. Mitt begagnade innetäcke var alldeles för litet, men det är redan sålt vidare! Smidigt värre :) 
 
Han går bättre och bättre o rida, vilket känns otroligt skönt. Var ute i fluffsnön i söndags med Freddan och Helena och galoppa lite på ängen borta i sommarhagen. Så underbart! Dock går han bakom lod och i lite låg form i galoppen, men bara att han ens galopperar så bra som han gör är faktiskt förvånande (eller så har jag bara konstiga uppfattningar om saker och ting). Men han orkar ju inte så mycket eftersom han är ganska omusklad. Nu är han ju bara igång och travar/galopperar lätt/väldigt lätt arbete, lite hårdare och han tycker det är riktigt jobbigt. Ryggmuskler har han tack vare all skritt, men det fattas liksom ork. Och så är han inte van att verkligen trampa under sig eftersom jag skrittat så mkt på lång tygel osv. Men jag ska ta det sakta men säkert och ge honom tid. Nu är han bra igen *pepparpeppar* och det är allt jag kräver. 
 
Eftersom han blev så tunn och tappade lite glöd skickade jag en Kollamasken, som visade 30 i blodmask och ingen spolmask. 0-100 ses som väldigt lite, tror inte man behöver avmaska då (?) men det ska kollas upp! Men jag hade ju nästan hoppats på att han skulle ha mask, det skulle ha varit en sådan enkel förklaring... Å andra sidan väldigt skönt att slippa lägga ut pengar på det! Har ju haft på känn att han behöver mer fett eller protein, därav lucernen. Tycker att han redan börjat se lite finare ut efter några veckor med lucern, så det ska jag köra på, och öka på ransonen! Han har oxå fått mer hö och det är ju nummer ett att fixa. 
 
Hehe, tror jag ska försöka mig på att göra en superinvecklad beräkning på vad han behöver osv, foderstat alltså. Håller på med foder i skolan, och idag, herrejävlar vad vi räkna på energi, protein, MJ, smältbart råprotein och gångra där, dividera där och ta skritt och hur många 10 minuters och vikt och bajs. Nä inte bajs, men ni fattar. Rätt förvirrad haha. Men fetaintressant. Nu jävlar ska det analyseras här herrejävlar!!! ;D
 

Skickade kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig!

E-postadress: (bara jag ser)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Mailadress: mandis.l@telia.com

Är det någonting om mig du undrar över? Ställ gärna din fråga HÄR!