Hold on to your heart

Musik • 2012-01-28 • 22:35:25


Jag älskar dig

Seven Seat ♥ • 2012-01-28 • 22:27:35
Collection a la Hööks

Hästprylar • 2012-01-26 • 20:19:26

Hööks har äntligen fått in alla nya saker (iaf många), och jag måste säga att många av sakerna är snygga! Den här gången har de verkligen lyckats, må jag säga.

Sen är det ju superroligt att de börjat sälja Lami-Cell också :) Lite fler "kända" märken och inte bara Hööks egna uppskattas :D Precis som vanligt blev jag totalt förälskad i de nya tränsen... men jag ska inte köpa nåt.. Suck :( Så fina! Och schabraken! Och sen hittade jag en mysig tröja oxå! Åh - smärta ...

Lite sommarminnen

Film och Videoklipp • 2012-01-23 • 20:54:47


Ibland kan det vara riktigt mysigt att kolla tillbaka på gamla bilder och filmer. Den här, den är helt fantastisk! Kommer aldrig glömma den där ritten! :D Massor av skratt, sådär så att magen gör ont - medan man galopperar hysteriskt på en äng och blir jagad av en liten welshponny ♥
Ett underbart minne ♥

Förlåt för dålig update

Vardag • 2012-01-22 • 16:57:40

Hej hopp!
Förlåt för att jag har varit lite död de senaste dagarna, men det har varit så mycket så har inte ens hunnit slå på datorn, haha!

I fredags var jag på min APL-plats (praktik) för första gången, och stackars Tina (min handledare) va jätteförkyld så de blev rätt chill. Fick mocka och fodra och borsta på söthästarna och behandla deras mugg. Sen mellan det så snackade vi massor! Trivs bra där och tror att det här kommer bli supergrejt.

Igår på eftermiddagen drog jag och några fler till Jälla och kollade på Jens Fredricson när han hade clinic. SÅ GRYMT BRA! Asså, vette tusan hur man ska beskriva det, det va så härligt och inspirerande och han är så smart och har en sån sund syn på hästar och ridning. Jag vill bara banka mig själv i skallen att jag inte tog med kameran så jag kunde filma eller fota. Varför varför varför gjorde jag inte det? 
Aja, det va så jäkla maffigt. Dessutom satt vi nere på långsidan, inte uppe på läktaren. Dom hade placerat ut några stolar i två rader som man fick sätta sig på om man hann (vi åkte dit rätt tidigt) och fick platser längst fram. Så vi blev nerstänkta med ridhussand när Colmar, Jens übersnygga hingst, blev lite smått förbannad efter ett språng och började kicka så att sanden bah for. Skoj! :D 

Idag red jag lektion på Flingan och jag / jenny jobbade frenetiskt på min sits. Den har skitit sig lite så nu måste vi ta tag i det här stora problemet... Nu dock, ska jag träna! hej på er!


(det är inte Colmar på bilden)

Rösta på mig !

Fototävlingar • 2012-01-22 • 16:06:25

Årets Häst 2012


Jag kör med säkra kort och fortsätter tävla med Mysak i alla bildtävlingar. Kanske lite trist, men han är så underbar... Plus att det är säkert den roligaste bilden jag har! Hittar jag ngn busigare får jag väl tävla med fler då :P

Ligger just nu på sidan 13 i toppen, haha!"Vem fan är det?"

Läsning • 2012-01-18 • 19:57:43

Jag såg inte själv på TV när Jerringpriset delades ut, jag har inte sett Roffes tal (som jag har hört lite delade meningar om) och jag har inte sett/hört/läst kommentarerna som sportjournalister och annat sportfolk skrivit om att det var RGB som tog hem priset.

Men jag har läst en krönika på Hippson (mkt läsvärd!!) och av den förstod jag att det är många som är upprörda över att en ryttare vann priset. Som Lasse Anrell skrivit på Aftonbladet.se: "Rolf Göran Bengtsson - vem fan är det?". Han tyckte även att hästen (visste inte ens namnet, så VARFÖR säga så överhuvudtaget. Pinsamt) borde ha vunnit priset eftersom det är den som hoppar. Att han kan så lite om en av Sveriges största sporter, och ingenting om Sveriges ryttarstjärna (som först beskrevs som dressyrryttare dessutom) är så pinsamt så det finns inte. Det är nedvärderande och pinsamt och idiotiskt och puckat. Dumma människa.

Marcus Leifby från Aftonbladet skrev "Förklara för mig hur i helvete ni röstar!". Vad ska vi svara på det? "Ja, kära Marcus, antingen så ringer vi och röstar på den värdige vinnaren, eller så kan man även rösta på webben har jag för mig. Kan man skicka sms också tro?". Lasse Anrell tyckte även 2009, då RGB kom femma (Jerringpriset), att det var missvisande för att små bortskämda fjortistjejer (eller "fjortis tjejer" som han skrev själv) skulle avgöra vem som vann Jerringpriset. 

En annan sak som gjorde mig väldigt upprörd förut var när tuffa killar kom och påstod att ridning inte var någon sport. Man var liten och sa "jo, det är det visst!", och killarna garvade. Vad skulle man säga då liksom? 
Om någon skulle komma och säga mig i ansiktet att ridsport inte är någon sport, idag, haha ja ni. Skulle det vara jag som skrattade åt den personen då? Ja, troligtvis. Jag fattar inte hur man kan tro att ridsport inte är en sport. Egentligen kan man inte besvara personens fråga i ord. Det skulle i alla fall inte jag kunna. Inte på ett sätt som skulle övertyga honom/henne. Att jag säger att det behövs kondition, muskler, uthållighet, mod, vilja etc. säger dem inte så mycket. Inte heller att vi har att göra med stora djur med egen vilja. Man kan inte heller visa dem bilder eller filmer, eftersom ridning där samspelet är så harmoniskt och tillitsfullt oftast ser så lätt ut. 
Men jag kan det bästa knepet! Sätt självaste personen på hästen och säg att den ska hoppa den där banan. Eller rid det där dressyrprogrammet. När personen sedan kliver av har den förhoppningsvis lite mer respekt i bagaget.

Den här videon går varm på facebook just nu, men den är så slagkraftig och mäktig att ni bara måste se den. Vrid upp volymen, sätt på helskärm och lev dig in!

Djurhållning

Vardag • 2012-01-17 • 19:42:15

Idag började en ny kurs i skolan, nänmligen Djurhållning.
Hela tisdagen jobbar vi med det (asskönt!) och det är grymt roligt och intressant! Klart den bästa kursen i skolan just nu!

Ser verkligen fram emot den här terminen (förutom alla prov då förstås), kanske just för att det är mer djur på schemat. Vi ska ju ha APL (praktik) på fredagar också. Jag ska befinna mig på Ulvs-Väsby Stuteri! :)
KUNG!

Läsning • 2012-01-16 • 22:28:05

Han tog hem Jerringpriset, så rätt så det finns inte!

Grattis Roffe, du är ASBÄST!
Puh!

Vardag • 2012-01-16 • 21:33:18

Har suttit och jobbat med bloggens utseende hela kvällen, och nu har jag kommit fram till något som liknar ett resultat!
Hade en idé först, men den utvecklades och ändrades allteftersom jag satte ihop headern och kodningen osv. 

Snela snela lämna en kommentar och säg vad du tycker! :))
(eller du kan ju alltid ta o Gilla inlägget!)


Myskisse

Djurfotografier • 2012-01-15 • 19:29:33
Creepy old house

Naturfotografier • 2012-01-15 • 19:10:34
Mycket har gjorts

Vardag • 2012-01-15 • 15:21:50

Och mycket ska göras!
Idag har jag känt värsta lusten att få saker gjorda (trots att jag tog en sovmorgon [som jag inte skulle] som brukar göra mig slö) och faktiskt, jag har fått lite gjort som jag velat! Jag har pluggat matte, duschat, städat badrummet, tagit några självporträtt i den iskalla skogen och putsat mina lädersaker. 

Vad mer ska göras då?
Jag ska städa mitt rum, jag ska putsa lite mer och jag ska åka till min lilla pollehäst! Det blir bara en snabbis idag. Fixa boxen, pussa och borsta på hästen och kolla igenom benen. Han är på bättringsvägen, trots att hovbölden inte visat sig ännu... Vet inte vart den tagit vägen och jag vet inte om eller när den dyker upp... Men just nu är det bra med kuselusen, vilket gör mig lycklig!


Vad tycker ni förresten om bloggens nya utseende?
Gjorde den sent igår kväll. Ville bara få upp ngt nytt, så det blev lite slarvigt gjort. Ska finputsa på den mer, kanske byta ut ramarna osv.


Lovely bicycle

Naturfotografier • 2012-01-14 • 23:31:19


I huset saknas en syster

Vardag • 2012-01-14 • 20:56:00

Idag har min kära syster Becci flyttat. Numera bor hon i en lägenhet i Skutskär (och nej, haha, så illa luktar det inte!) och det kändes lite konstigt att komma till en tom lägenhet och sedan fylla den med alla hennes saker. Nu är det helt tomt på hennes rum juh! Kommer att kännas tomt utan lilla knasBex, men jag får tvinga henne att komma och hälsa på här hemma, ofta! ♥