Ladda ladda ladda

Vardag • 2011-11-30 • 17:49:37

Imorn är det träning för Lotta Björe på Säva!
Ska rida token Kasper och ser verkligen fram emot de! :) Fast är lite nervös och lite orolig... Man vill ju inte skämma ut sig :( men men. Wtf! Bara att slappna av så får allt gå som det går helt enkelt :)

Höstdag

Vardag • 2011-11-26 • 23:13:47

Den här dagen har verkligen bara susat förbi.
Segade lite imorse fram till tolv, sen drog jag till stallet! Efter stallet - hem och plugga och är klar med det nu. Eller ja, inte allt dårå men några grejer är klara :) tjoho.
Red ut med lillehäst eftersom vädret va soligt (om än lite blåsigt haha) och red bort och hittade en enorm kohage som hade öppnats :P utforskade den och insåg att det va jättefint där... Skulle va fint med en photoshoot där i sommar. Om bara inte korna har invaderat hagen då, vilket är ganska troligt :(

Hästen är fortfarande inte riktigt kry i foten än så det blir till o skritta massor så den där jedrans hovbölden trycks ut. Och i skritt är han helt fräsch, det är i traven som han inte tycker det är lika bekvämt längre. Och skritt är ju bra för kroppen, så why not? :) 
Provade även att rida med vanligt tvådelat i skogen idag, och till en början gick de väl bra, men när han kommit igång och när jag sedan plockade upp tyglarna lite blev de andra bullar. Stark som en oxe, och lyssnade han på mina förhållningar när vi skulle gå i åkerkanten där underlaget va knöggligt? Nääääj. Han bah knalla på -.- jobbigt. Sikken tur då att jag har mitt pessoa :) Som han funkar så bra på! Det är ingenting jag skulle rida med under en träning på banan, men ute i skogen är jag väldigt glad att jag har det. Känns som att det skonar både mina armar och hästens mun! Gr8!

Imorn blir det nog ridhuset och kanske bommar eller korridorer som gäller, eftersom det väntas STOOORM, eller ja, regn iaf :p hoppas STOOORMEN lägger sig till på måndag när vi ska dra till Säva och hoppelihoppa!

Stockholm International Horse Show

Vardag • 2011-11-25 • 21:22:18

Idag drog jag med klassen till Globen för att se show 1 (dressyren) och show 2 (agriahoppet, hööksgrejen, barbackan samt islännigarna).
De va intressant och skoj alltihopa! :) Shoppade ingenting på mässan men såg myyycket som bara skrek åt mig att jag skulle köpa dom.. Men de gjorde jag inte :p hehe. Förnuftig som man är, sparar man på pengarna ;p

Jag fotade rätt mkt oxå, vet inte om bilderna blev bra dock :o Antar att ISO:t är typ skyhög och bilderna korniga som satan... men men :p wtf ! Dom kommer iaf sen, tror det blev upp mot 1000 bilder... plus filmer ;) Bilderna ska nog komma upp här till slut, haha. Har dock mycket plugg och mycket innanför skallbenet just nu så vet inte när tyvärr... 

En ledig dag som denna

Vardag • 2011-11-22 • 20:29:28

Idag har lilla jag och alla mina andra Realkamrater runtom i landet varit lediga! Och de ska vi vara imorn &så :)
Jag spenderade min dag fram till tolv i sängen, och gud så skönt det är att få sova ut ordentligt :) Fast såklart fick jag ta smällen att vara helt tankspridd och väldigt ur fokus i skallen, men det va de värt! Jag brukar nämligen alltid bli lite efterbliven och inte så med på noterna när jag sovit för länge, haha ;p

Sen åkte jag till stallet och pysslade lite där. Pussa på lillhästen som fick skos idag. Och så sa hovslagarn att han hittade en gammal hovböld som läkts av sig självt :o Höger bak. Vilket troligen är anledningen till att han varit lite tjorvig och inte helt fräsch... Jag hittade ingenting i benen, men tänkte att det kanske satt i ryggmuskulaturen. Så jag ställde av hnm för ungefär 2 och en halv vecka sen för att se om det hjälpte. Och det gjorde det! :) Kanske hade hovbölden blivit värre om jag fortsatt träna? 

Nu är han hursomhelst frisk o kry igen och jag ska sätta igång hnm på rikt nu :) Har skrittat några dagar redan, men idag fick han stå. Har väl ingen direkt orsak till varför, det kändes bara som rätt att låta honom vila lite :) Ska dessutom köpa på mig lusern så att han får mer protein i foderstaten och förhoppningsvis tjockar på sig mer! Överbeskyddande mamma (jag haha, inte min mamma) tycker ju att bebis är lite tunn (vilket jag typ är ensam om att tycka, men det är ju min bebis!).. Äkta aha-upplevelser

Läsning • 2011-11-21 • 20:45:48

Vet ni vad jag gjort nu?
Jag såg, till min stora glädje, att jag hade en "Häst & Ryttare" som låg och väntade på mig i posthögen. Bläddrade igenom den och kom fram till artikeln "Sjukgymnasten som gör dig till en bättre ryttare". Och vet ni vad? Genom att läsa den korta artikeln på 3 små sidor har jag lärt mig jättemycket.

Senast idag, när jag red på Säva, började tankarna snurra när jag såg mig själv i speglarna i ridhuset (gosh vad speglar gör mycket!). Jag såg plötsligt själv hur jag sitter. Detaljer (och ibland stora detaljer) som jag inte känner alls men som jag vet finns där och som Jenny tjatar om hela tiden. "Luta dig tillbaks. Upp med hakan. Öppna upp axlarna. Slappna av i benen och kläm utan att dra upp/bak skänklarna." Poff så såg jag allt dedär! Och det ser ju hemskt ut, haha. 

Så idag jobbade jag stenhååårt på att försöka räta ut axlarna och lyfta blicken, och även följa med ordentligt i hästens rörelser för att främja dess gång och lösgjordhet. Lyckades vid några tillfällen och kände hur Balalaika slappnade av direkt! Dessutom märkte jag att jag väääldigt gärna ville dra bak skänklarna, vilket såg ut helt åt skogen. Och så släppte jag ner skänklarna och kollade ner på min sits. Ja, då blev den lodrät. Så varför ska jag dra bak för? Grr... Men idag sa det verkligen plopp och det är jag så glad över! :') 

Hursomhelst, tillbaka till artikeln.
Den handlar om sjukgymnasten Birthe Vogelius som finns på mottagningen Levàd i Västerås. Hon har riktat in sig på ryttaren och hur den ska förbättra sin ridning genom stretchning, mjuka muskler, etc. 
Ett citat från texten:
"En korrekt sits ser inte bara snygg ut - den ger de bästa förutsättningarna för att ryttaren ska kunna följa hästen. Men det är inte lätt att få till en korrekt sits om kroppen är stel eller ur balans, och det är där Birthe Vogelius arbete kommer in."

Det finns mycket intressant i artikeln överlag, men det jag ville dela med mig om som jag tyckte var MYCKET intressant, var bland annat några myter om ridsporten som jag, och jag tror de flesta andra, tar som grundregler, och lyder dessa regler till punkt och pricka. Hon tar upp några myter och förklarar varför de är just myter.

"Myter om sitsen
'Trampa ner hälarna'. Man ska inte trampa ner hälarna, det ger sämre balans. Koncentrera dig i stället på att ha vikten precis bakom stortån, så att vadens utsida får arbeta."

Det här försökte jag idag. Jag såg ju att min skänkel såg helt knasig ut, och det har den gjort under en längre tid. Men ingen har sagt något negativt eller påpekat det. Det är bara jag som tycker det ser heelt korkat ut, och så stelt! Kanske är det just för att jag så frenetiskt trampar ner hälen. Inte bara, för mina fötter ser ut som Charlie Chaplin's, och det har de alltid gjort...  Fötterna står verkligen rakt ut, och det kanske de gör för att jag belastar fötterna fel i stigbygeln?

"'Sträck på dig'. Den här instruktionen kan skapa spänning eftersom det enger en aktiv rörelse. 'Väx uppåt' kan vara bättre att tänka, man vill ha en avspänd överkropp."
Det har jag hört också, att jag ska sträcka på mig. Däremot har ju Jenny lärt mig att jag ska "växa uppåt", även fast hon sagt "sträck på dig". Upp med hakan, öppna upp bröstet och KÄNN DIG STOR! Då blir resultatet en avslappnad överkropp. Mitt problem är bara att det lätt glöms bort och så faller jag ihop igen. 

Birthe berättar även att det är en myt att det är bra träning att rida utan stigbyglar.
"När man rider med stigbyglar använder man muskelgrupper som man inte använder när man rider utan stigbyglar. Har man problem med att rida med stigbyglar så är det alltså inte bättre om man rider utan, för när man rider utan använder man insidans muskler att stabilisera sig med."
Jag vet inte hur många gånger jag tänkt att jag velat ha dressyrtävlingar där man red utan stigbyglar. Jag har haft stora problem genom åren och har alltid tänkt att jag löser det genom att rida utan. Så nu är jag proffs på att rida utan, men kan fortfarande inte få till överkroppen och skänklarna när jag rider med. Rackarns!


Bildkälla

Hittade en artikel på Hippson som du alltid kan läsa om du vill veta mer!
Jag har inte läst den, men jag gissar på att den är bra...
Här är länk!

Hööks nya kollektion

Hästprylar • 2011-11-21 • 16:49:02

Hööks har ett nytt märke, kallat JH, och dess nya kollektion är faktiskt inte så pjåkig. Diggar grejerna starkt!

Klicka här för att komma till sidan!


Seven och Amanda 2 år! ♥

Seven Seat ♥ • 2011-11-19 • 18:26:55

Idag har Seven varit i min ägo i hela 2 fantastiska år! Vi två hade jättemysigt idag, med en härlig skrittur ute i fina vädret och massor med gos och pyssel ♥ 
Detta tycker jag att vi firar med några bilder från dessa år! :)

Älskar dig lillehäst ! ♥

Rösta på Roffe!

Läsning • 2011-11-18 • 20:03:13Rolf-Göran Bengtsson är en av kandidaterna till Jerringpriset 2011!
KLICKA HÄR för att komma till röstsidan, och visst röstar du på vår EM-hjälte?! :D

Ardfield & Golden Stripe

Hästprylar • 2011-11-18 • 19:30:09


Hööks har fått in ett nytt träns, såg jag idag :)
Tränset heter Ardfield och märket är CH (Claridge House) och kostar 589:-. Pannbandet är ofodrat, det är tygelhakar på sidostyckena vilket jag personligen gillar starkt, och dessutom; till alla som är lite tokiga i breda nosgrimmor kan jag tala om att den är hela 4,5 cm bred, haha. Hööks andra träns med breda nosgrimmor är "endast" 4 cm ;) wowi...!Sen har dom även fått in en filt som kan användas till allt möjligt. 100% ull och kostar 1.149:-.
Lite dyrt enligt mig, men vem vet.. Kanske är det av superkvalité :)

Clinic med Sylve Söderstrand

Läsning • 2011-11-15 • 22:00:00

(Bildkälla)

Clinic med Sylve Söderstrand i Akademistallet

Idag har jag suttit på Akademistallets ridhusläktare med block och penna och antecknat och antecknat. Sylve Söderstrand hade nämligen en clinic med tre av sina egna elever och för oss hästar på Realgymnasiet var clinicen obligatorisk. Inte mig emot, jag hade gått ändå!

Clinicen fokuserade mest kring ryttarens sits och position, och han pratade mycket om skänkel och hand. Han kom med tips och vävde in vardagen på ett sätt som var mycket inspirerande, och jag fick många aha-upplevelser. Ibland, om man bara nöter på med ridsportens termer kan det bli segt och trögt, men så fort man får något helt annorlunda att jämföra med blir allt helt plötsligt mycket lättare att förstå.
Ryttarna fick först rida lite markarbete över bommar, och till en början var bommarna lite läskiga enligt alla hästarna, men de vande sig snabbt och sedan gick de över till hoppningen. De hoppade bl.a. på en 8-volt, de hoppade linjer snett på hinder (väldigt intressant) och lite smått o gått :) Superkul!

För mig var de ca 1,5 timmarna mycket givande och grymt inspirerande. Han är så oerhört professionell och allt han säger suger man in som om man vore en svamp! Jag önskar att jag hade kunnat filma hela clinicen, för att kunna gå tillbaka och fräscha upp minnet lite. Tror att mina lärare filmade och jag hoppas att man snart kan se filmerna! Jag filmade bara tre små korta filmer... Men bättre det än inget! :)

Det faktum att Jump Club finns så nära som Enköping är ju helt fantastiskt. När det blir tävlingar etc. där ska jag definitivt åka dit för att kika lite. Underbart!

Här kommer några bilder som är kopierade från filmerna

Som sagt så filmade jag lite, tyvärr hade jag velat filma mycket, mycket mer, men jag ville hinna skriva också. Jobbigt läge. Jag fick iaf tre filmer, som jag lägger upp här så ni kan se :)

En lite sen skyddsväst

Vardag • 2011-11-14 • 18:50:09

Nu börjar jag faktiskt bli liite less.
Den 13:e september beställde jag en Riders Company-väst och ett par benskydd från Hepnet.se. Deras leveranstid är ca 2-5 dagar, men det tar längre tid om varan inte finns i lager (givetvis).

Men saken är den att jag har fortfarande inte fått mina saker. Och hur lång tid har det gått? Jo, 2 månader och 1 dag. 9 veckor. 62 dagar. Inte okej om du frågar mig.

Jag hade hoppats att jag skulle få hem den till Strömstad (v. 39), men när dom mejlade och sa att varan inte fanns i lager och att varorna skulle vara hemma hos dem 5:e oktober. Men kom min beställning? Nej. Den 16:e mejlade jag dem och frågade hur statusen såg ut, och dagen efter fick jag svaret att västarna från tillverkaren är jätteförsenade men att benskydden redan hade kommit. Hon skrev även att de troligen skulle få västarna samma vecka (v. 42) och att hon skulle mejla mig när västarna hade kommit och var på väg till mig.

Men har jag fått något mejl? Nej. Detta gör mig så fruktansvärt frustrerad, faktiskt. Jag vet ju inte vad som ligger bakom förseningen, men det känns som att såhär bara får det inte bli. Vet heller inte vem som är ansvarig just nu, men om inte Hepnet själva ger mig något för min väntan tänker jag kräva det själv.

Någon mer som har haft problem med någon beställning någon gång?

Hoppning Errol

Snoozam på hästryggen • 2011-11-13 • 20:07:00

Hoppade Errol idag.
Gick aningen segt, de va så länge sen jag red den lille ponnyn! Han är dock väldigt nyttig för mig att rida, eftersom han är raka motsatsen till Seven, både i hoppningen och dressyren :)
Tränade mycket anridning/väg efter samt hoppade lite snett osv. Hoppade även ett räcke som låg på runt 1m (Jenny uppskattade, hon hade ingen mätstock haha). Trodde aldrig att jag skulle komma över en meter med Errol, men det gick tydligen! :)Wtf?

Vardag • 2011-11-09 • 20:25:26

Kanske du tänker när du ser min blogg just nu!
Men lugn bara lugn. Jag håller på o provar lite nya teman och experimenterar lite! :p

Lite pest att allt i menyn försvann.. De hade jag ju inte räknat med! Gr8. Aja, blir verkligen en omstart då :)

Den blåa tonen

Naturfotografier • 2011-11-08 • 17:51:46Satte mig ner o redigerade lite efter att ha kikat lite på Sannas Photoshoprecept, men som vanligt följde jag inte instruktionerna utan fick bara lite inspiration! 
Klicka på bilden för större format!

Härliga höst

Djurfotografier • 2011-11-06 • 15:05:11
Jag älskar att hösten fortfarande håller i sig!
Jag tycker inte om vintern och vill inte att den ska komma. Hösten är så rackarns mysig, med alla dessa läskiga träd och dimma och grått... Så mysigt! Jag dör! :p en annan kanske säger nej tack till dimma o mulet, men inte jag! Inte så länge det är dimma! :)