The beauty of söta bakverk

Goda bakverk • 2011-05-31 • 20:13:02










Idag har duktiga Tommy bakat macarons! :) Smeten mellan kakorna kanske ser skum ut, men nej, den är jättegod! - den smakar kaffe ;)
Foto & efterbehandling av mig.

Caesar den rakade

Djurfotografier • 2011-05-29 • 18:33:27






Här har ni finfina Caesar :D även han rakades för att slippa knutar :) Och han är så glaaad!

En touch av gammalt

Naturfotografier • 2011-05-29 • 18:09:43







Igår sprang jag ut en snabbis och fotade dessa fina saker som jag hittade i trädgården :) Har dragit ner mättnaden, vinjetterat och lagt på brus. Jag tycker det ger en svag känsla av lite gammalt! Finfint enligt mig :)
Kolla på bilderna i större format? Jaa då klickar du här !

den där dressyrtävlingen...

Seven Seat ♥ • 2011-05-29 • 17:56:21

... gick ju rätt bra trots allt! :) det slutade med en blågul rosett, som Seven så stolt fick på sitt träns! :D

Men jag måste ju säga att jag blev lite förvånad att jag vann, haha. Jag var så sjukt trött och seg (hade inte ätit så mycket för jag va så nervös) så jag orkade knappt någonting alls. Jag är seriös! Jag klarade knappt att trava i tre minuter, sen va jag svimfärdig :s Men mamma servade mig med dricka och fika under framridningen, så då blev de lite bättre :p haha.
Och när jag väl kom in på banan, kändes Seven spänd och stressad och det kändes inte bra asså.. Men jag klarade galoppen bra faktiskt, som jag var så orolig för :)
Mami filmade mig, och när jag kollade på den såg det faktiskt helt okej ut! :D

Och alla var så duktiga! :D Det är duktigt att ens ställa upp! Duktiga tjejer!!





Alla bilder är tagna av underbara Pappa! ♥


Seg som kola

Seven Seat ♥ • 2011-05-28 • 22:04:08

Idag va både jag och hästen ruskigt sega :( Seven va på riktigt skithumör, han va less och irriterad och hade inte så stor lust att göra som jag ville. Känns bra att vi ska tävla dressyr imorn då.. Eller inte. Galoppen sitter inte, och han blir så sjukt stressad efter. Och för att inte tala om mej själv, jag blir osäker och stressad när jag ska rida program. Usch tycker inte om det. Undrar varför jag ens är med ...
Men men, samma skit. Vafan, en träningstävling, det är vad det är. Sen får det väl gå skit då! Men det kommer ju inte vara ett dugg kul, och det känns som min dag kommer bli heelt förstörd... Nej nu får jag ta och rycka upp mig. Måste ge det en chans - kan ju inte ge upp innan jag ens börjat! :)

Imorn - dressyrtävling LC:1 alltså. Ska ladda kameran så att mamma eller pappa kan filma mig, även om jag inte vill nu eller när jag rider, så vill jag ändå se sen hur det gick. Och då är ju den enda lösningen att filma! :)

Så gott som sommarlov ♥

Redigering • 2011-05-28 • 14:30:10

Nu är verkligen ALLA skolsaker inne! Betygen ska vara satta måndag morgon, och jag är KLAR! Vilken underbar känsla.. Även om jag inte riktigt fattat det än :')

Så nu kunde jag greja med en IR-bild utan dåligt samvete! :D Blev en före-efter. Såhär ser alltså en IR-bild ut när den är tagen. Den här är dock lite mörk tycker jag, men det gör inte så mycket. Hade en slutartid på endast 5 sekunder, så det är inte så konstigt att den blev mörk!



Efter redigeringen ser min bild ut såhär:



Jag redigerar rätt hårt, och då blir kvalitén sämre. Men jag jobbar på att lära mig mera mera, och förhoppningsvis blir det finfina bilder till slut! :D Jag är ju faktiskt en nybörjare än så länge ;)


Reflexskärmen har kommit!

Fotoprylar • 2011-05-24 • 18:52:10

I söndags beställde jag en reflexskärm från tvspelsweb, och idag kom den! :D Tjohoooo! Den är ascool :p Det är en "5 i 1", med guld, vit, silver, svart och transparent, och den är 80cm bred. Har inte provat den än, ska troligen testa den i helgen när alla pluggsaker ändå ska vara klara.. Gud så skönt! Men jag har väldigt mycket kvar :( mamma rädda mig...

I helgen får du även se och läsa lite mer om mitt IR-filter, och såklart reflexskärmen! :)

Kan inte hålla mig borta

Redigering • 2011-05-24 • 16:37:00

Gick inte så bra dedär. Kan helt enkelt inte hålla mig borta från bloggen, eller framför allt kan jag inte hålla mig borta från att redigera bilder! Och så har jag ju massor med bilder tagna med IR, så då vill jag ju redigera och pyssla ännu mer... Satan i gatan!

Anyway, nu jag har pysslat lite med en IR-bild, och här har ni resultatet! :) Älskar bilderna :D Men det är jättesvårt att redigera.. ;/ Men övning ger färdighet!



Och nu kom jag på en rolig sak! Man lär ju kunna göra HDR av IR-bilder oxå? :p haha de måste jag prova!


STRESS

Vardag • 2011-05-23 • 20:57:57

Hej allihopa! Blir inte mycket bloggande denna vecka, har fullt upp! Har hur mkt som helst, så har inte tid att blogga :( Skriver mer i helgen, för då ska allt va inne! :D

ciao tills dess !


Åhnej vintern är tillbaka! Eller ... ?

Redigering • 2011-05-22 • 14:15:34

Ja, har ni sett något sånt här förut? :o Aldrig förut har det varit snö på min födelsedag (alltså igår :p)! Jag som ville ha sommar!

HAHA neej jag skojar med er! Det är inte vinter :D DET ÄR ETT IR-FILTER!!! :D



Jag fick alltså ett IR-filter i present igår, och bildern blev så satans häftiga :D Den där ovan är redigerad (först va den röd), och det är inte lätt, men det är kul :D Älskar det hur mycket som helst .. KÄRLEK!

Lite före och efter?

• 2011-05-20 • 22:05:13

Här har ni en fin bild, som blev ännu finare efter lite redigering! Tycker om den mystiska, blåa tonen i bilden.

Originalbilden:


Nu ändrar jag först lite i Curves, innan jag ändrar Color Balance för att sedan ljusa upp bilden med Curves igen. Sedan lägger jag på en vinjettering och allra sist lägger jag på lite skärpa :)
Då ser det ut såhär:



Fint va? :D Någon som vill ha en steg-för-steg-instruktion? :) Eller klarar ni er på egen hand? :p
Kommer nog hursomhelst några s-f-s så småningom, haha :p


Rakad Mimmikatt och busig Svantekatt

Djurfotografier • 2011-05-20 • 21:26:55




Har ni sett vad sööt Mimmi är? :D Vi rakade ju henne i måndags, och GUD så glad hon är. Kelig som aldrig förr, busig och allmänt pratglad. Vi rakar henne för att hon ska slippa all tjock päls nu på sommaren (eller ja, sena våren), och så växer det ut lagom till vintern igen!

Och Svante då, busig som vanligt, skulle kolla in Millie-kaninens bur när hon satt på pappas arm för att kela. Det han sitter på är självaste locket haha :p Katterna i huset är så tokiga!

Och ja, det fattas en kisse :p Caesar, den långa, smala, numera halvt korthåriga kissemissen som även kallas "Kungen". Även han har blivit rakad, för alla knutar han fått. Han fryser dock lite på kvällskvisten, så han ligger hellre inne på sin favoritkudde och nussar!


när man inte har någon fantasi blir det en sån här rubrik

Seven Seat ♥ • 2011-05-20 • 19:43:56

Idag är jag lite trött :p och kanske lite tankspridd x) Men jag va fett sugen på att rida, och när jag väl red lillhästen (som stått i 2 dar...) så gick allt PRIMA! Hade en asbra känsla, vilket jag väldigt ofta får när jag inte ridit på länge :) Sitter bra och jag är ypperligt lyhörd för hästens alla signaler. Känslan är på topp, med andra ord!
  Trodde att hästen skulle vara nåågot pigg idag, men han va lite trött efter att ha gnagt så mycket gräs i nya gräshagen, så han va lika fokuserad och samarbetsvillig som jag va ridsugen :D Så det blev ett lyckat pass idag :') Dock red jag bara i 20 min (hur lyckas man rida i endast 20 min??!!) men dedär 20 minutrarna va riktigt bra :) Så de behövdes inge mer! Dessutom hade jag inte tänkt rida hårt idag, bara rida igenom hnm och försöka få till en bra form :) Och det lyckades jag med! Glad tjej här ;)

Haha hade tänkt ta några bilder på kusen och lägga upp i inlägget här, för att få lite mer liv i alla tråkiga inlägg utan bilder... Har insett att jag är rätt seg på att lägga upp bilder :o Och jag tycker ju själv att det inte är värt att läsa andras bloggar när det inte finns några bilder, så vad tror jag egentligen om min egen? ;o Nej, skärpning amanda. Rackarns satunge :p
Men såklart glömde jag ju det, när hästen va ute i hagen o allt. Så då tänkte jag gå ut och ta en bild när han va i hagen, men då va han borta :p i skogen nånstans x) Så då sket jag i de :p hehe. Bus!

Canon EOS 7D

Fotoprylar • 2011-05-19 • 18:33:07

Jag är så GAALET kär i den kameran!
Jag tror det var förra året som jag febrilt letade efter en kamera att spara ihop till. Jag kollade på massor, men hittade ingen som verkade passa mig. Sen. PANG så va 7d:n där! :D Den har ALLT jag vill ha, och jag bestämde mig redan då, att den ska jag ha. Snacka om kärlek vid första ögonkastet :')

Den är ju dock rätt dyr, så att säga... När jag hittade den först gick den på hela 18.600:- !! :o Det är väldigt mycket pengar, men det är det värt :') Nu har den dock gått ner i pris (!!) och kostar "bara" 16.000 :D Lär ju dröja några år innan jag har råd att köpa den, och förhoppningsvis har den då gått ner i pris ännu mer.

Det som gör kameran så underbar, är att den är riktigt snabb - snabb autofokus och den tar 8 bilder/s, vilket är ruuuskigt bra. Dessutom sköter den sig duktigt i sämre ljusförhållanden. Jag har ju tänkt plåta framförallt porträtt, landskap och makro, men även hästsport som gör sig bäst med en "snabb" kamera. Skitbra!

Vill du läsa mer om den? :) Klicka här så kommer du till Scandinavian Photo och till just det "paketet" jag vill ha (Kameran + EF-S 18-135/3,5-5,6 IS, alltså inte objektivet på bilden nedan).


Bild från Google.

Lite random HDR

Redigering • 2011-05-19 • 16:23:19